Kerstpakketten - werkkostenregeling 2015 - Blog - www.zaakado.nl

Eén van de zaken waar veel ondernemers de laatste jaren al onzeker over zijn, zijn de kerstpakketten. In de oude regeling mocht u een kerstpakket tot een bedrag van €70,- fiscaal vriendelijk verstrekken aan uw personeel. De werkgever betaalt daarover een eindheffing van 20%.

De werkkostenregeling is in het leven geroepen om het makkelijker te maken. Waar u voorheen nog te maken had met een totaal van 29 verschillende regels, hoeft u nu alleen nog maar rekening te houden met de werkkostenregeling 2015. Dit geldt dus ook voor de kerstpakketten.

Kerstpakketten – de fiscale regels in 2015

De kerstpakketten vallen meestal onder het zogenaamde ‘niet-verrekenbare deel / vrije ruimte’ van uw WKR-budget. Het WKR-budget bestaat uit 1.2 % van de totale fiscale loonsom van uw organisatie, de zogenaamde forfaitaire ruimte. Niet-verrekenbaar houdt in dat het niet mogelijk is deze uitgaven met het loon van uw werknemers te verrekenen. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om het kerstpakket te verrekenen met uw werknemers. Maar omdat veel werkgevers dat niet doen, stellen wij dat ze onder het niet-verrekenbare deel van het WKR-budget geschaard worden.

Kerstpakketten vallen in de forfaitaire ruimte en worden dus in mindering gebracht op het WKR-budget.

Gebruikelijkheidstoets voor kerstpakketten

De enige voorwaarde waar u nog rekening mee hoeft te houden is de gebruikelijkheidstoets. Deze toets schrijft voor dat de uitgave niet meer dan 30% mag afwijken van soortgelijke uitgaves in uw bedrijf of branche. Voor elke werkgever is wat gebruikelijk is dus verschillend. De Belastingdienst moet uiteindelijk aantonen dat de verstrekking ongebruikelijk is.

Is in uw branche een kerstpakket van € 250,- gebruikelijk?  Dan is er dus geen enkel probleem! 

Onderzoek gebruikelijkheidstoets voor Kerst!

Wij onderzoeken welke kerst budgetten gebruikelijk zijn per branche. Vul deze vragenlijst in en maak ook nog een kans op een geweldige verrassing!

Werkkostenregeling 2015 in het algemeen

De werkkostenregeling (WKR) vervangt sinds 1 januari 2011 de oude regelingen voor vergoedingen en verstrekkingen die uw organisatie aan werknemers doet. De WKR is in het leven geroepen om de regels rond belastingvrije vergoedingen aan werknemers te vereenvoudigen, zoals voor kerstpakketten of een fiets van de zaak. Sinds 2015 kunnen werkgevers er niet meer voor kiezen om vast te houden aan de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen. De werkkostenregeling is nu verplichte kost voor alle organisaties.

Met de nieuwe regeling kunt u maximaal 1,2% (bedrag 2015) van het totale fiscale loon van uw organisatie besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Daarnaast kunt u bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden of verstrekken door gerichte vrijstellingen toe te passen. Uw organisatie moet 80% eindheffing betalen over het bedrag dat boven de vrije ruimte uitkomt.

TIP! – Interessante links:

Bronnen:

 Volg ZaaKado op social media!
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*